Klæbu Cup

G15 TIL TOPPS I TRØNDELAG

For tredje året på rad var Rygges 15-åringer
invitert til OBOS Eliteturnering i regi av Klæbu.
Det var flere svært gode lag i 2003 klassen. 
HK Rygges gutter gikk ubeseiret gjennom
turneringen og kunne reise hjem fra
Trøndelag som vinnere.

Ved Morten Grønli
Oppdatert: (25.2.2019)

Denne cupen er best på logistikk, mat (havregrøt, omelett, speilegg, pasta med mer), kampprogram, dommere og trivelig vertskap, så valget om å delta var enkelt å ta også i år.

 

Med kun 10 spillere i stallen var vi avhengige at alle stilte - og DET gjorde de virkelig. Med noe avgang i forhold til fjoråret var inklusjonen av Daniel Måleng og Fredrik "EK" Kristensen, samt comeback av Jørgen Brogård helt nødvendig for at det skulle være lønt å ta turen nordover.

 

Arrangørklubben kunne skilte med et sterkt startfelt. De to beste lagene i Region Nord, Charlottenlund SK og Klæbu, Innenlands-champion Elverum og Region Vests dominante lag i 03-serien, Bjørnar.  Med 10 spillere til disp. så har Rygge i år valgt ikke å stille eget lag i 03-serien. Spillerne finner da sine spill-arenaer fordelt på klubbens G16 nivå 1 og nivå 2-lag.

 

I fjorårets oppgjør mellom Elverum og våre gutter endte det til slutt uavgjort. I år ville våre gutter det annerledes. Knalltøft forsvarsspill i spann med en eminent keeper i Kristoffer Falk Almås, sikret hele 11-7 til pause. Foten ble tatt litt av gasspedalen i andre omgang som ble vunnet 15-12. i sum; 26-19 i sluttscore og en fin start på turneringen.

 

I lørdagens andre oppgjør sto arrangørklubben på motsatt banehalvdel. En av grunnene til at Klæbu inviterer til cup er ønsket om tøffere motstand enn det de får i den lokale serien. DET fikk de. Målrikt så det holdt i første omgang med resultat 14-17. I andre omgang rykket våre gutter i fra og ga seg ikke før resultattavla viste 25-35. MYE god angrepshåndball; tidvis champagne, spesielt i andre omgang. God keeper og alle PÅ fremover ga en pen fordeling mht. scoringskonti.

 

Etter felles taco-måltid, etterfulgt av sosial kveld med FIFA og andre spill var det klart for en god natts søvn. Turneringen er for Bring-forberedelse å regne for involverte klubber med 2 fulle kamper over 2 x 25 min per dag. DA blir det viktig med restitusjon.

 

Basert på resultatene fra første dag, gjorde Rygge-gutta seg klare for turneringsfinale i søndagens første kamp mot CSK da begge lag sto ubeseiret etter lørdagens to kamper.  Oppgjøret ble tett og tøft i første omgang og det sto 12-12 ved halvtid. Nettopp pausen ble nok benyttet best av våre gutter. På spørsmål om hva som kunne gjøres bedre fremover, kom gutta opp med forslag til justering av et par av hovedtrekkene i angrep. Etter knallhardt fokus i forsvar og gjennomføring av det vi hadde blitt enige om, tok CSK time-out etter 6 minutter av 2.omgang. Da stod omgangsstillingen på 0-6 (!). Resten av omgangen holdt stillingen seg mellom 3 og 6 mål. Til tross for en sterk periode av trønderne så sto Rygge-gutta imot og kunne feire turneringsseier ved kampslutt. 23-26!.

 

Da turneringen var lagt opp som rent puljespill, så var som nevnt gutta vinnere selv før siste kamp da lagene på 2,3 og 4.plass var beseiret og laget dermed gikk foran på innbyrdes selv med tap i siste. Med klar målsetning om å vinne hver kamp og stå ubeseirede igjen, mobiliserte man slitne bein og armer til en siste dyst. Bjørnar gikk ut i ultra-offensiv 3-3-formasjon.  Rygge fant kjapt mottrekk og kjørte backinnganger, kryss og ving-innganger. Dette to kjapt brodden av forsvarsplanen og laget senket seg. Kampen ble i fortsettelsen preget av bedre angrepsspill enn forsvarsspill. Mye kontra og kjappe kontringer ga 18-16 til pause. Rygge holdt koken best og styrte etter hvert kontrollert inn til seier 35-29.

 

Etter obligatorisk lagbilde-shoot og tilhørende jubel ventet ned-jogging, tøying og dusj. Deretter ble gutta kalt ut på parketten en siste gang for utdeling av vinnersjekk på 3000,- og ny billedtaking.  Sjekkpengene kommer for øvrig til greit fratrekk mht. guttas egenandel i cupen da pizza / kebabregninga fra fredagskveldens besøk på den lokale Milano Pizza viste cirka samme beløp for mat til 10 gutter (!).

 

"Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur" er en kjent floskel å avslutte med. Tar en med vår formidable 3-manns heiagjeng (Matz, Ole Ch. og Bjarne = M.O.B), en begeistret trener, assistent-trener Stine, samt både livefotograf, Marianne.  og fotograf og ansvarlig for sosiale medier, Sara, så lander jeg nok på akkurat den. Alle VAR enige om at det hadde vært en fin tur 🙂 Takk til Klæbu for at de arrangerer den aller beste cupen.
Print artikkel Skriv ut artikkelen

Kommende hjemmekamper

 

Hovedsponsorer:


 
>> Se full kalender!
nettbutikkbanner

Kontaktinformasjon


HK Rygge
Postboks 2131
1521 MOSS

post@hkrygge.no
www.hkrygge.no

Kontortid:
Man-Fre:  0830-0930
Torsdag:  0830-1145

Kontaktinformasjon

HK Rygge
Postboks 2131
1521 MOSS

Kontaktinformasjon:
post@hkrygge.no
www.hkrygge.no

Åpningstider kontor

Man-Fre:     0830-0930
Torsdager: 0830-1145

Org. Nr.

980888207
Nettløsning og design er levert av ViaNett AS