Flott innsats av G15

SØLV I UNISPORT CUP

I helgen ble Region Østs Oslo Cup 
arrangert for 23.gang. HK Rygge 
G03-kull har de stolteste tradisjoner i 
landets største gutte-cup og selv om 
cupen har skiftet navn fra Kia Cup, 
via Oslo Cup til årets Unisport Cup, 
så har vinnerne alltid hett HK Rygge.  
I år måtte Ryggegutta nøye seg 
med sølv, men allikevel en fantastisk 
innsats.

 

 


Ved Morten Grønli
Oppdatert: (05.12.2018)

Laget har aldri telt mer enn 10 spillere. Årets kull teller kun 9 hoder og dermed har man i serien meldt på lag i 02-klassen på nivå 1 og 2 da treningsgruppa favner spillere fra begge kull. Med også 03'erne spredt på to lag i seriespill, så blir det smått med sjanser til å samkjøre og få matchtrening sammen. Dette til tross, så bet laget meget godt fra seg, også i år.

 

Helgas råkjør startet lørdag kveld med innledende gruppespillskamper mot Vestre Bærum og Frogner. Begge lag bød på god motstand, men våre gutter kunne kvittere ut seiere med sifrene 17-12 og 15-11. Søndag morgen sto Kjelsås på motsatt banehalvdel. Dette laget dominerer den regionale serien og skulle vise seg å bli for tøffe for noe morgentrøtte Rygge-gutter. 21-13 ble sluttresultatet. Billett til A-sluttspill ble dog sikret i den siste gruppespillskampen hvor Haslum ble komfortabelt satt på plass med 20-13.

 

I kvartfinalen ventet sterke Ski. Sammen med nevnte Kjelsås, HK Rygge og Fjellhammer,  så har denne klubben sørget for en fordeling av pokaler og titler de nevnte imellom siden gutter 12. Felles for alle unntatt Rygge er tilfanget av spillere. Med over 20 spillere i stallene, stilte alle 3 med 2 eller flere lag på flere trinn.  Oppgjørene mot Ski er alltid tøffe. Kvartfinalen ble intet unntak. Lagene fulgte hverandre tett frem til siste 5 minutter. Da fikk Rygge 2 mål å gå på og kunne styre inn til 17-14-seier.

 

I semifinalen ventet nok et Ski-lag; dette enda et strå hvassere. Idet sluttsignalet lød, viste resultattavla 10-10. Loddtrekning ga ballbesittelse til Ski i Sudden Death. Til tross for 2 ballinnehav så maktet ikke Ski å score. HK Rygge mislyktes på første forsøk, men benyttet den andre godt og sikret scoring og finaleplass for fjerde år på rad. Tilreisende supportere laget, om mulig, enda mer lyd enn tidligere i turneringen.

 

I finalen ventet gruppenemesis, Kjelsås. Motstanderen tok tidlig kommandoen og det var ikke nok å hente i kamp nummer 7 (?) på under et døgn. Frenetiske forsøk og desperat innsats ble etter hvert møtt med ro og selvsikkerhet. Finalen ble aldri spennende, men gutta får all honnør for at de kjempet mot overmakten til siste slutt. Dermed ble det 14-19 i sekken og den største pokalen ble byttet ut med en litt mindre. De største konsoliderer, mens de mindre forvitrer. Etter å ha vært blant landets beste lag de sist 4 årene og frem til helga, ubeseiret i denne cupen, var det surt å måtte svelge finaletapet. Det er alltid skuffelse å spore etter nederlag, men i sum viste HK Rygge at de fortsatt kan måle seg med det aller beste. Fremtiden vil vise om det finnes nok lokalt talent som kan supplere det eksisterende slik at kullet kan satse mot neste års nasjonale Bring-serie. Hvis ikke, så får nok de store nyte godt av deres tjenester og bli enda sterkere. Vel blåst, uansett, etter heroisk innsats i Regionens maratonløp av en cup.Print artikkel Skriv ut artikkelen

Kommende hjemmekamper

 

Hovedsponsorer:


 
>> Se full kalender!
nettbutikkbanner

Kontaktinformasjon


HK Rygge
Postboks 2131
1521 MOSS

post@hkrygge.no
www.hkrygge.no

Kontortid:
Man-Fre:  0830-0930
Torsdag:  0830-1145

Kontaktinformasjon

HK Rygge
Postboks 2131
1521 MOSS

Kontaktinformasjon:
post@hkrygge.no
www.hkrygge.no

Åpningstider kontor

Man-Fre:     0830-0930
Torsdager: 0830-1145

Org. Nr.

980888207
Nettløsning og design er levert av ViaNett AS