HK Rygge avgjorde før siste runde

VINNER B-SLUTTSPILLET

G15-laget til HK Rygge har hatt en flott 
vårsesong, og sikret seg søndag ettermiddag
seieren i B-sluttspillet etter en jevn og 
spennende seriefinale mot Drøbak Frogn.
Dette er klart selv om det ennå gjenstår en 
serierunde i sluttspillet.
Oppslag i Moss Avis

 


Ved Morten Grønli
Oppdatert: (09.4.2018)

Til daglig spiller laget på nivå 1 i Region Øst, landets tøffeste region. Før jul ble det spilt enkel serie hvor de tretten lagene møtte hverandre én gang. Til slutt gikk de seks beste lagene til A-sluttspillet, mens de syv andre gikk til B-sluttspillet. I dette innledende seriespillet havnet HK Rygge på den sure sjuendeplassen, kun ett poeng fra A-sluttspillet. Unødige tap mot de nest-beste gikk hånd-i-hånd med sterke seire mot Haslum og Fjellhammer. Dermed ble det sluttspillstart i Februar, med en klar målsetning om å ta dette sluttspillet hjem. 

Det startet med hjemmekamp i Ryggehallen hvor Siggerud/Driv var motstander. Etter å ha fulgt hverandre tett gjennom hele kampen kunne gutta til slutt si seg fornøyde med 26-24 seier.

Deretter var det Sarpsborg/Rolvsøy som kom på besøk til Rygge, og det ble en tøff kamp om hvem som kan titulere seg som er best i fylket. Etter at HK Rygge ledet med fem mål til pause var det et heltent Sarpsborg som kom på parketten i 2. omgang, men Rygge-gutta kunne allikevel dra i land seieren med 25-23 til slutt.

Nå skulle HK Rygge ut i to tøffe bortekamper mot henholdsvis Frogner, som gutta tapte mot i det innledende seriespillet, og VIF/Oppsal, hvor uavgjort ble berget på overtid i førjulsbataljen.  I første bortekamp mot Frogner skjøt Rygge-gutta ut av startblokkene og regelrett kjørte over hjemmelaget fra start. Frogner klarte aldri å hente igjen bortelaget, og HK Rygge vant en komfortabel seier med sifrene 28-23. Mot VIF/Oppsal ble det på nytt tett og jevnt, selv om HK Rygge hele tiden lå foran og til slutt vant 20-17.

Dermed var det duket for seriefinale mot Drøbak-Frogn i Ryggehallen, søndag ettermiddag. Drøbak hadde kun tapt én kamp og hadde bedre målforskjell enn HK Rygge. Det var derfor viktig at Rygge-laget var skjerpet fra første sekund slik at motstanderne fra Akershus ikke skulle få med seg to enkle poeng hjem. Det var allikevel bortelaget som tok føringen og de ledet tidlig 3-1. Deretter kom hjemmelaget mer inn i kampen, og kunne etter hvert gå til pause med 10-8 ledelse. 2. omgang fortsatte som den første og lagene byttet på å lede hele veien. Til slutt viste det seg at det solide treningsgrunnlaget til Rygge-gutta skulle bli tungen på vektskåla. I hektiske sluttminutter ble seieren med sikret med scoring til sluttstilling en 20-18 en 20-18 20-18 kun 30 sekunder før slutt.

Dette betyr at laget har sikret seg seieren i B-sluttspillet selv om det er én kamp igjen. Da skal Rygge-gutta prøve å hevne nok et førjulstap i kategorien "unødig" på bortebane mot Bjørndal.

Det blir spennende å følge dette laget, som består av spiller født i 2002 og 2003, resten av vårsesongen. Etter at serien er ferdigspilt skal laget på tre turneringer, både i inn- og utland. Stol på at det siste kapitlet i sagaen om dette laget ennå ikke er skrevet 😊

 Print artikkel Skriv ut artikkelen

Kommende hjemmekamper

 

Hovedsponsorer:


 
>> Se full kalender!
nettbutikkbanner

Kontaktinformasjon


HK Rygge
Postboks 2131
1521 MOSS

post@hkrygge.no
www.hkrygge.no

Kontortid:
Man-Fre:  0830-0930
Torsdag:  0830-1145

Kontaktinformasjon

HK Rygge
Postboks 2131
1521 MOSS

Kontaktinformasjon:
post@hkrygge.no
www.hkrygge.no

Åpningstider kontor

Man-Fre:     0830-0930
Torsdager: 0830-1145

Org. Nr.

980888207
Nettløsning og design er levert av ViaNett AS