SESONGEN 2017/2018

SESONGOPPKJØRING G03 & G02

Etter solid sommertrening for begge kull, en uovertruffen kick-off-uke
og noen halltreninger, var det endelig klart for ordentlige kamper. 
Begge lag valgte tøffe oppkjøringsmatcher og -cuper.

Ved Morten Grønli
Oppdatert: (12.9.2017)SESONGOPPKJØRING G03 & G02 – SESONGEN 2017/2018 – DEL 1.

Etter solid sommertrening for begge kull, en uovertruffen kick-off-uke og noen halltreninger, var det endelig klart for ordentlige kamper.  Begge lag valgte tøffe oppkjøringsmatcher og -cuper. Overordnet mål for begge lag har vært å innarbeide et effektive 3:2:1- og 5:1-forsvar. For 03 ble erkerival Ski valgt som siste motstander før cup. Bataljen endte målrikt 31-33 etter en utvidet 2 x 25 minutters kamp. Minus i protokollen, men gode steg nærmere en bedre, offensiv forsvarsformasjon 😊

HK RYGGE G03 til topps i landets tøffeste cup.

På tredje forsøk holdt det endelig helt inn for våre lokale gutter. I motsetning til Larviks Peter Wessel er det kun 16 håndplukkede lag som slipper i Ski Ils kvalitetsturnering. Det spilles 2 x 15 minutter gjennom hele turneringen OG det er kun de 2 beste i hver pulje som går videre til A-sluttspill.

Innledende kamper forløp som følger:

  

Den tøffeste kampen innledningsvis ble mot Nordstrand. Greie gutter og trenere, men dette var tross alt klubben som «stjal» regions mesterskapet i siste serierunde i fjorårssesongen. Aldri vanskelig å finne motivasjon mot slike motstandere.

Puljeseier ga kamp mot nok en gammel kjenning, Fjellhamar. En tett kamp endte til slutt 14-10, men det var match helt til det kun gjensto noen få minutter.

I semifinale ventet «erkerival» Ski. ALLTID tøffe og tett oppgjør. Bataljen i Skihallen ble intet unntak. Lagene vekslet på ledelsen frem til Ski lå foran med 9-8. Marginer og en god sluttspurt gjorde at våre gutter rykket i kapp, deretter foran med 9-11, før Ski fikk pyntet på slutten og resultatet ble 10-11 i favør våre gutter. FINALE !!!

I likhet med Rygge, var finalemotstander Urædd også ubeseiret på sin vei til finalespill. Nærbø fra Stavanger ble slått 16-11 i kvartfinale før laget imponerte stort og nedsablet sterke Nordstrand med sifrene 21-9 i semifinalen. Selv de mest ihuga Rygge-supporterne var i beste fall nøkternt optimistiske før finalebataljen.  Sist lagene møttes var i tidligere nevnte Peter Wessel finale i 2016, på tampen av G12-sesongen. Den gang trakk Urædd det lengste strået. 5-0 etter 5 minutter, men 14-12 etter 2 x 15 minutter viste fasit den gang.

Dette finaleoppgjøret ble tettere fra start av. Rygge ledet periodevis med et par mål, før Urædd kom i kapp og dro litt i fra. Mot slutten av ordinær tid vekslet lagene på å ha ledelsen og begge lag hadde mulighet til å avgjøre. Til tross for gode sjanser til begge lag, endte stillingen 16-16. Myntkast ga våre gutter ballen i sudden death-spill. M. ed mye i potten ble kampens siste angrep av den lange sorten. Frikast og markering for passivt før et vilt skudd fant veien til nettmaskene. 17-16 og seier!!!  Samtlige spillere på scoringslisten i løpet av turneringen og samtlige på banen i finalekampen. Pris for finalens bestemann gikk også til en Rygge-gutt, men dette var i sannhet en seier for laget med stor L. Gode kampoppsett og logistikk forøvrig, samt MEGET GODE dommere er verdt å nevne og klubben vet også å hylle og hedre finalelagene med flott seremoni. Skihallen er utvilsomt løvens hule, men en utrolig flott hall.  Med tribuner klint inntil banene blir trykket fra publikum overdøvende og stemningen elektrisk; et godt sted å sikre kullets kanskje største cup-prestasjon 😊

Finalene ble kommentert og streamet live og er å finne på linken nedenfor:
https://www.youtube.com/embed/ApgsuAhIm10?rel=0&start=1

SESONGOPPKJØRING G03 & G02 – SESONGEN 2017/2018 – DEL 2.

For 02 ble våre overmenn i finalen i Fjord Cup, Vestby/Ås, valgt. Kampen strakk seg over 3 x 20 minutter. Det sto uavgjort etter 50 spilte minutter, men motstanderen stakk ifra på slutten og vant med komfortable 23-31. Minus i protokollen, men gode steg nærmere en bedre, offensiv forsvarsformasjon, her også 😊

HK RYGGE G02 til semifinale i Nordstrand Hummel Cup.

Ingen optimal oppladning for våre gutter mht. denne cupen, men det var faktisk bevisst. Sent torsdag kveld ble treningskamp gjennomført i Vestby Arena, og gutta hadde første innledende puljekamp mindre enn 24 timer sender i Bjørnholthallen. Sesongoppkjøring ER sesongoppkjøring og da må en øve på litt andre ting enn det en har «råd til» i seriespill i hovedsesong. Slitne og småtrege gutter fikk så hatten passet av et tent Vålerenga-lag;

Innledende , kvart- og semifinale som følger:

Etter en tøff start, reiste gutta seg mesterlig. Lørdag brakte seire mot Ski og et godt uavgjort-resultat mot Nordstrand. Sistnevnte sikret seg en topp 3-plassering i fjorårets A-sluttspill.

I kvartfinale ventet det andre VIF-laget. Disse var ikke så skarpe som førstelaget og våre gutter kunne dra i land en kontrollert seier. I semifinalen møtte gutta et heltent og revansjesugent Ski-lag. Tett og tøft til siste slutt, men med litt gambling med ultra-offensivt forsvar ble det noen mål forskjell i protokollen til slutt. En fin gjennomkjøring for alle involverte hvor samtlige kom på scoringslista i løpet av turneringen. Kaptein Olsen gikk på en tommelsmell på lørdag og måtte stå over kampene på søndag. Til alt hell var resultatet av røntgen positivt.

SESONGOPPKJØRING G03 & G02 – SESONGEN 2017/2018 – DEL 3.

Om en skal bli bedre, så må man spille mot de aller beste. Siste ledd i sesongoppkjøring for 02-gutta fant sted rett over fjorden, i trivelige Horten. Falk Eliteturnering bød på motstand fra A-sluttspill-lagene Ski og Haslum fra Region Øst, et forsterket arrangørlag Falk, samt siste sesongs Peter Wessel-vinnere ROS fra Region Sør.

Hovedfokus for turneringen var som tidligere nevnt offensive forsvarsformasjoner. Da 02-kullet var svekket pga. skader og forfall, måtte nye 03-gutter også bidra.

Første kamp mot vertslaget, Falk, ga vinst med 17-14. Litt rusk angrepsmessig, men fin fremgang mht. forsvarsarbeidet. 14 bakover på 2 x 20 minutter lar seg absolutt høre.

 

Kamp to viste laget fra sin beste side. Mindre enn tre minutter for slutt ledet laget med 1 mål og laget hadde også straffekast på stillingen 17-17. Litt surt at det glapp helt på slutten, men resultatet viser at 02’erne er nærmere storklubben Haslum enn noen gang før.

Tap med klarere sifre mot ROS, Ski og ny kamp mot Haslum til tross. 100% innsats, fokus og godt samhold ga 200 minutter med kamperfaring før seriespillsesongen. Vi var tro mot en offensiv forsvarsformasjon uansett hva tavla viste og vet at dette vil gagne oss når sesongen tar til.

Igjen kom samtlige spillere på scoringslista. Som en ekstra bonus ble også Espen Vea valgt inn på turneringens ALL STAR TEAM som beste strek-/linjespiller. Når en ser på klubbene som faktisk deltok, så er dette en MEGET sterk prestasjon. Her fantes flere spillere som deltok på Regional Landslagssamling rett før sommeren.

Siste steg i sesongoppkjøringen, del 4, blir å finne i G03s deltakelse i svenskenes tøffeste genrep-cup Gøteborg Cup 15-17.09. Watch this Space! Print artikkel Skriv ut artikkelen

Kommende hjemmekamper

 

Hovedsponsorer:


 
>> Se full kalender!
nettbutikkbanner

Kontaktinformasjon


HK Rygge
Postboks 2131
1521 MOSS

post@hkrygge.no
www.hkrygge.no

Kontortid:
Man-Fre:  0830-0930
Torsdag:  0830-1145

Kontaktinformasjon

HK Rygge
Postboks 2131
1521 MOSS

Kontaktinformasjon:
post@hkrygge.no
www.hkrygge.no

Åpningstider kontor

Man-Fre:     0830-0930
Torsdager: 0830-1145

Org. Nr.

980888207
Nettløsning og design er levert av ViaNett AS