Kia Cup

RYGGES GUTTER VANT ALT

Rygges gutter gikk helt til topps i årets KIA CUP.  Hele 26 guttelag deltok i denne store gutteturneringen.  Gutta gikk ubeseiret gjennom grunnspillet, og deretter hele veien til finalen.
Tradisjonsrike Ski var motstander i finalen.  Disse lagene har møtt hverandre i tøffe kamper flere ganger før.  Også denne finalekampen ble jevn og spennende til siste slutt.  Men når sluttsignalet gikk kunne våre spillere juble for seier.

Ved Morten Grønli
Oppdatert: (07.12.2016)

I 2015 tok KIA CUP navnet til tradisjonsrike Oslo Cup og HK Rygges G03-lag ble dermed historiske klassevinnere i G12 som A-sluttspillvinnere i fjor. Som regjerende mestere var det derfor litt å forsvare og vise at fjorårets prestasjon ikke var et resultat av tilfeldigheter. Med skader på et par nøkkelspillere i novembers Skadevi Cup i svenske Skövde, var inngangen til cupen litt avmælt selv om semifinaleplass i nevnte cup viste at dette er laget med stor L. Med mange kamper på kort tid var dog skepsisen mer knyttet til problemstillingen, når 10 spillere blir til 8, enn hvem som faktisk var ute.  

 

Første svar kom lørdag morgen kl. 08:00 i Oppsal Arena. Morgentrøtte Nordstrand-gutter ble feid av banen med 15-4 etter hele 10-2 ved pause. Med et par timers mellomrom ble deretter Kolbotn og Asker slått med henholdsvis 17-10 og 22-15, før Lommedalen ventet i åttendedelsfinale lørdag kveld. Om Lommedalen kan skilte med verdens beste sjakkspiller i Magnus Carlsen, så ble deres håndballspillere spilt sjakk matt med sifrene 19-11.

 

I kvartfinale søndag formiddag ventet så Kjelsås 1. Kjelsås har hele tre lag i seriesystemet og godt over 20 gutter tilgjengelig. Med 2 av 6 lag kvalifisert for A-sluttspill i Region Øst-serien, så er klubben p.t. den kanskje sterkeste i landet også med hensyn til kvalitet, i tillegg til nevnte kvantitet. Når kampene blåses i gang er det dog 6 utespillere og en keeper på hvert lag, uansett størrelse på treningskullet. Etter en jevnspilt og spennende kamp, trakk HK Rygge det lengste strået; 14-13.

 

Drøye nitti minutter senere ventet et nytt Kjelsås-lag. Selv om historikken skulle tilsi en jevnspilt kamp, fikk laget virkelig satt forsvaret og skrudd på turboen fremover. Med eminent keeperspill i tillegg, ble kampen kun jevn til pause før gutta sa takk og farvel. Da sluttsignalet gikk, viste resultattavla 17-10.

 

Finalemotstander ble tradisjonsrike Ski. Mange tøffe bataljer har allerede blitt utkjempet mellomdisse lagene og finalekampen ble intet unntak. Ski satte seg raskt i førersetet og var oppe i 5-1-ledelse før våre gutter fikk justert siktene og gapet ble tettet. Til tross for 6 kamper i beina for begge lag ble finalen velspilt og lagene lå jevnt til pause. I andreomgang ble turboen satt inn og Rygge ledet med hele 11-7 halvveis ut i denne. To kjappe reduseringer fulgt av en utvisning førte imidlertid til at Ski-gutta kom i kapp på 12-12 med bare 5 minutter igjen av kampen. På stillingen 14-13, fikk så Rygge straffe med kun 3 minutter igjen. Ballen smalt i nota, men dommerne dømte fotfeil og dermed sitret hallen av spenning helt til sluttsignalet lød. Til tross for en meget hektisk innspurt så maktet ingen av lagene å score og dermed kunne gutta heve armene i været og juble høylytt over å ha sikret seieren.

 

Med hele 26 deltakende lag i årsklassen er KIA CUP nå på høyde med det som benevnes det uoffisielle Norgesmesterskapet, Peter Wessel. Legger en til at Region Øst er landets desidert sterkeste, så settes resultatet i perspektiv. P er første bokstav i pokal, men viktigere i denne sammenheng er de prestasjoner som gjøres. Laget med den største L'en vant til slutt og rai-rai-jublende foreldre og støtteapparat kunne lykkelige istemme idet "We are the champions" drønnet ut gjennom høyttalerne under den storslåtte pokalseremonien.

 

 

 Print artikkel Skriv ut artikkelen

Kommende hjemmekamper

 

Hovedsponsorer:


 
>> Se full kalender!
nettbutikkbanner

Kontaktinformasjon


HK Rygge
Postboks 2131
1521 MOSS

post@hkrygge.no
www.hkrygge.no

Kontortid:
Man-Fre:  0830-0930
Torsdag:  0830-1145

Kontaktinformasjon

HK Rygge
Postboks 2131
1521 MOSS

Kontaktinformasjon:
post@hkrygge.no
www.hkrygge.no

Åpningstider kontor

Man-Fre:     0830-0930
Torsdager: 0830-1145

Org. Nr.

980888207
Nettløsning og design er levert av ViaNett AS