Tøffe tak i Sverige

G03 på Skadevi cup

Håndball har av noen blitt definert som
"kampsport med tilløp". HK Rygges G03-lag fikk
bokstavelig talt føle denne definisjonen på
kroppen i Sveriges Skadevi Cup. Med hele 28 lag
å kjempe imot, deriblant RP Linköping IF, Önnereds HK,
HK Aranäs, Tyresö IF, Norrköpings HK og IF Swithiod
som alle er tatt ut til å representere Sverige i romjulens
Norden Cup, kom storlaget Elverum som sammen med
HK Rygge og 4 andre klubber vil representere Norge
i nevnte cup.


Ved Morten Grønli
Oppdatert: (15.11.2016)

I innledende puljespill vant HK Rygge relativt enkelt i første kamp mot HK Cliff med sifrene 17-4 fredag ettermiddag. Neste oppgjør mot arrangørklubben IFK Skövde HK 1 noen timer senere ble en tøff batalje hvor venstreback Thomas Stenersen måtte kaste inn håndkle allerede i kampens andre angrep. Nattens røntgen på Skövde sykehus bekreftet det en fryktet; brudd i et bein i foten. Lagets motto er dog 100% fokus, 100% innsats og 100% samhold. Dette fikk gutta tilgangs mulighet til å vise. Etter knokkelkamp med tøffe tak ble nevnte Skövde beseiret 11-8 og laget var allerede klare for A-sluttspill før siste gruppespillskamp. Lørdag formiddag ventet HK Aranäs 1. Til tross for omrokkeringer med spillere i nye posisjoner holdt laget følge inn og laget tapte med minst mulig margin, 10-9. HK Aranäs er blant Sveriges aller beste lag, så til tross for nederlaget, var det ingen grunn til å deppe.

 

Lørdag kveld var det så klart for åttendedelsfinale. Nok engang skulle gutta møte arrangørklubben; denne gang representert med IFK Skövde HK 2. Siden våre gutter var ansvarlige for at lag 1 ikke nådde A-sluttspill, var deres hittil ubeseirede "andrelag" klare til å revansjere moderklubben. Kampen ble preget av mer innsats enn finspill. HK Rygge kom dog tidlig noen mål foran i protokollen og etter hvert økte antall utvisninger i takt med Skövdes desperasjon. Kun en myndig og god dommer hindret at kampen utartet helt. Da sluttsignalet lød viste resultattavla 14-10 til HK Rygge.

 

Søndag formiddag sto Elverum på motsatt banehalvdel. Litt uflaks at de to norske lagene trakk nettopp hverandre i turneringens kvartfinale, men en fikk nå sjansen til både å kjempe om både Final Four OG beste norske lag i en og samme match. Med tidligere nevnte motto som credo leverte spillerne og laget sin beste kamp i turneringen. Forsvaret var pottetett og en 6-5-ledelse ved pause ble utøket til seier med 12-7. 2 mål innsluppet på EN omgang sier det meste om det gode forsvaret understøttet av en bunnsolid Kristoffer Falk Almås mellom stengene. Fremover på banen var det kollektivet som seiret. Håkon Aanrud, Oscar Skinnarland og Jørgen Brogård noterte seg alle for tre scoringer, mens de siste 3 ble satt av 3 ulike spillere. Stor glede blant spillere og støtteapparat; og ikke minst foreldrene hvor hver spiller var representert med minst 1 stk. av sorten.

 

Etter å ha sikret semifinalebillett og med 5 kamper i bein og armer var det tid for å gjøre opp status på skadefronten. En på krykker og ute av turneringen samt 4 stk. godt tapet på alt fra fingre til skulder og hæl viste fasiten. Røntgen ved hjemkomst av en av disse hendene til Isak Sanderød Bakkerud resulterte i kjapp påføring av gips. Så lenge en dog har 7 spillere å sende på banen, så ble det akkurat slik i semifinalen. RP Linköping IF satt ringside da HK Rygge spilte sin kvartfinale og stilte dermed godt forberedt til kamp. Med en kamp mindre i beina og lengre tid til restitusjon sto laget godt rustet. Selv om HK Rygge aldri ga seg ble semifinalen aldri spennende. Linköping fløy ut av startblokkene og sikret kjapt ledelse med 4-0 og 6-1. Derfra og ut ble det jevn kamp og 2.omgangen viste uavgjort. MEN, siden det nå er slik at HELE kampen teller, så ble altså sluttresultatet 19-13 til svenskene.

 

En er alltid skuffet når en ryker ut av en turnering, men etter dusj og pleie, var gutta enige om at en turneringen sett under ett hadde levert så det holder. Målet med cupen var å samle erfaring mht. arenaer, motstanderlag, forsvars- og angrepsformasjoner og svenske dommere. Alt dette fikk man tilgangs. Prestasjonene var gode hos samtlige 10 spillere og motivasjonen for å fortsette utviklingen gjennom godt treningsarbeid er absolutt tilstede. Legger en til at laget ikke bare ble beste norske klubb i sin klasse, men beste norske deltakerlag overall, kan en si at de gode prestasjonene denne gang også holdt til et solid resultat. Fjellhammer G02 og G00/01 og Siggerud G00/01 måtte pent ta til takke med B-sluttspillsplasser i sine klasser mot sterk svensk motstand.

 

Når det gjelder cupgjennomføring har vi definitivt noe å lære av svenskene. Topp service fra ankomst til avreise, strøken innkvartering i gymsal på skole, varm lunch og gode middager, sømløs kampgjennomføring, fri adgang og gratis parkering for tilskuerne i alle arenaer, rimelige kioskpriser og cupeffekter er bare noe av det norske arrangører kan merke seg. Det var hardt, men også deilig å være norsk i Sverige.

PAPrint artikkel Skriv ut artikkelen

Kommende hjemmekamper

 

Hovedsponsorer:


 
>> Se full kalender!
nettbutikkbanner

Kontaktinformasjon


HK Rygge
Postboks 2131
1521 MOSS

post@hkrygge.no
www.hkrygge.no

Kontortid:
Man-Fre:  0830-0930
Torsdag:  0830-1145

Kontaktinformasjon

HK Rygge
Postboks 2131
1521 MOSS

Kontaktinformasjon:
post@hkrygge.no
www.hkrygge.no

Åpningstider kontor

Man-Fre:     0830-0930
Torsdager: 0830-1145

Org. Nr.

980888207
Nettløsning og design er levert av ViaNett AS