Invitert til Norden Cup

Topp sesong for gutter 2003

En topp-sesong for G2003 ble i disse dager kronet med
at laget er invitert til Norden Cup, uoffisielt nordisk mesterskap.
Til denne turneringen inviteres de beste lagene i Norden.
Våre jenter på 2001 har vært invitert til denne turneringen
som går i romjulen flere ganger, og gå er altså også gutter
2003 invitert.

Ved Morten Grønli
Oppdatert: (13.5.2016)

Sesongen 2015-2016 ble en jubelsesong for gutter 2003. De startet sesongen med finalespill i Norges største cup - Fredrikstad Cup. De gikk gjennom a-sluttspillet uten poengtap og ble regionmestre i region øst i sin aldersklasse.  Sesongen ble avsluttet med 8 tøffe kamper i det uoffisielle Norgesmesterskapet Petter Wessel Cup.  Her tok man seg helt til finalen.

 Å spille finale i Arena 1, Larvik-jentenes hjemmebane, er ingen spøk. Intervjuer, innmarsj og presentasjon, avspilling av nasjonalsang, storskjerm og speaker er ikke hverdagskost og kontrasten blir stor til hjemlige Rygge-, Grevlingen, Øråsen- og Larkollenhaller. Med 7 kamper i beina totalt og 4 samme kampdag kan det være tungt å komme i gang. Etter 6 minutter står det 0-5 i målprotokollen. Laget spiller med fokus og innsats og VIL mye, men en god keeper i motstandermålet og stang ut fremfor stang inn, så bli oppoverbakken plutselig veldig bratt. Sakte, men sikkert setter dog spillet seg og det blir jevnere. HK Rygge spiser seg inn mål for mål. Det stenges bakover og motstanderne begynner også å gjøre feil. Gutta går ned med flagget til topps og når sluttsignalet lyder, står det 12-14 på resultat-tavla. En heroisk innsats krones ikke alltid med seier, men laget fikk vist at de kan spille god håndball. Det er alltid surt å avslutte med tap, så selv om ikke jubelen sto i taket blant spillerne da lagets kaptein Magnus Bergerud hevet trofeet for 2.plassen, så vil spillerne stå fornøyde igjen når opplevelsene er fordøyde.
 
27 av de beste lagene i landet deltok i årets PW Cup. Noen små klubber, som HK Rygge, men tradisjonelt er det de store byklubbene som Fjellhammer, Kjelsås, Nordstrand, Viking og Nærbø som dominerer. De fleste av disse klubbene har flere lag innen samme kull og ofte 25+ spillere. HK Rygge stilte med 10 spillere. Samtlige tegnet seg på scoringslisten, laget scoret fra samtlige posisjoner, flere spillere spilte på to eller flere posisjoner og ALLE bidro til det flotte sluttresultatet. Med innsats, fokus og samhold viste gutta at kvalitet kan slå kvantitet og at det liten rolle spiller hvorfra i landet en kommer.
 
Håndball ER en lagsport, men PW Cup opererer alltid med et All Star Team. Her observeres spillerne hovedsakelig i sluttspillet og en jury velger ut EN spiller for hver posisjon. HK Rygges Andreas Holmen ble kåret til beste høyreving, mens Thomas Stenersen ble valgt til beste venstreback. Urædds keeper stakk av med finalens MVP og All Star-plassen. For tilskuerne som så samtlige av HK Rygges kamper er det dog liten tvil om at Kristoffer Falk Almås MINST burde delt All Star-skjorta.
 
Etter at skuffelsens tårer hadde blitt skylt ned dusjsluket var det liten tvil blant HK Rygges gutter om at det største trofeet hadde vært å foretrekke. Nå venter trening frem til 1.juli, kun avbrutt av Storhamar Cup og Juni Cup i Uddevalla. Deretter blir det egentrening i juli før det bryter løs igjen 1.august. Sultne HK Rygge-gutter vil ha mer!
 Print artikkel Skriv ut artikkelen

Kommende hjemmekamper

 

Hovedsponsorer:


 
>> Se full kalender!
nettbutikkbanner

Kontaktinformasjon


HK Rygge
Postboks 2131
1521 MOSS

post@hkrygge.no
www.hkrygge.no

Kontortid:
Man-Fre:  0830-0930
Torsdag:  0830-1145

Kontaktinformasjon

HK Rygge
Postboks 2131
1521 MOSS

Kontaktinformasjon:
post@hkrygge.no
www.hkrygge.no

Åpningstider kontor

Man-Fre:     0830-0930
Torsdager: 0830-1145

Org. Nr.

980888207
Nettløsning og design er levert av ViaNett AS