K2

Sesongens første seier for damene!

Det ble seier i en spennende kamp i Sarpsborghallen i ettermiddag. God taktikk og kjempende jenter i forsvar gjorde utslaget.


Ved Arnfinn Røvik
Oppdatert: (13.10.2013)Sarpsborghallen A 13/10 kl 1600: Dette var et nabooppgjør både geografisk og tabellmessig. Vi forventet en jevn kamp, men hadde tro på seier. Dette fordi Sarpsborgalliansen (SA) tapte mye mot Vestli, som vi nesten slo og burde slått. Vi har også spilt treningskamp mot SA tidligere og vet at de liker fart og ankomst. Derfor ville vi spille lange etablerte angrep og skåre mål. Da ville vi rekke hjem pga avkast. Så skulle vi kjempe godt i forsvar å tvinge de til å spille etablert mot oss.

 SA fikk det første målet, men det var vi som kom best i gang. Dette til tross for at vi fikk utvisning mot oss allerede det første minuttet. Vi fulgte planen og spilte oss frem til gode målsjanser. Ofte endte det med innspill til Marthe på strek, som skåret. Vi reiste sakte men sikkert ifra. Etter 15 minutter ledet vi 5-10. og på 6-11 måtte SA ta time out. Det hjalp ikke og vi ledet fortsatt med 5 til 6 mål når klokken viste 19 min. Men da skjedde det noe: Vi begynte å avslutte for tidlig, på for dårlige sjanser. Dette førte til at vi mistet ballen og de fikk sette fart og skåre i ankomst. Plutselig stod det 10-13. Nå fikk vi sett det de var gode på. Men vi viste at vårt spill fungerte og kunne holde følge ut omgangen. Slik at vi gikk til hvile med ledelse 12-15. Men dette ble mer spennende et det trengte, sett med Rygge-øyne.

I pausen fikk jentene høre at det var godt nok i forsvar, men at vi måtte spille oss til gode sjanser ved å spille lengre. Tatiana fikk mye frimerke i andre omgang og når hun gikk på gjennomløp, ble det mye juling. SA så ut til å ville presse oss utover, ved å komme frem på våre spillere. Dette slet vi litt med, da det fort ble for kort avstand og for trangt. Men fortsatt hadde vi kontroll på de i forsvar. På denne måte holdt vi avstanden med et par mål i begynnelsen. Men etter 7 minutter hadde de hentet oss inn og på stillingen 17-17 tok vi time out. Men det fortsatte jevnt. Både 18-18, 19-19, 20-20 og 21-21. Vi gikk oss for mye fast i angrep, men var fortsatt veldig gode i forsvar. For eksempel ridde vi av enda en utvisning uten å slippe inn mål. Signe Marit i mål hadde en standard slik vi husker henne fra i fjor: Med mye vondt og småskader, ballen i ansiktet og ned for telling flere ganger. Men det gjør henne bare bedre! Til slutt holdt hun ballen ved redning. Når vi nesten ikke hadde noen å sende pasninger til, fordi SA lå så høyt, var det ofte toppskårer Emilie som måtte skyte, og gjerne i mål. Slik kjempet vi oss foran igjen og holdt forspranget helt inn. Dermed ble det årets første seier 24-26, og vi klatret forbi SA på tabellen. Godt jobbet jenter!

Stallen: Annika, Celine, Charlotte, Emilie 8, Emma, Kine 2, Kristine 2, Lene 5, Marthe 7, Monica og Tatiana 2. Madelen K, Signe Marit 33,3%


Se også Moss Avis: http://www.moss-avis.no/sport/viste-muskler-i-forsvar-1.8111180Print artikkel Skriv ut artikkelen

Kommende hjemmekamper

 

Hovedsponsorer:


 
>> Se full kalender!
nettbutikkbanner

Kontaktinformasjon


HK Rygge
Postboks 2131
1521 MOSS

post@hkrygge.no
www.hkrygge.no

Kontortid:
Man-Fre:  0830-0930
Torsdag:  0830-1145

Kontaktinformasjon

HK Rygge
Postboks 2131
1521 MOSS

Kontaktinformasjon:
post@hkrygge.no
www.hkrygge.no

Åpningstider kontor

Man-Fre:     0830-0930
Torsdager: 0830-1145

Org. Nr.

980888207
Nettløsning og design er levert av ViaNett AS